melepak sekarang tak semeriah melepak zaman dahulu

dedulu kalau kuar melepak dengan geng geng sebulu ketiak..memang tak boring..memang best..haruslah melepak sampai pukul 2 3 pagi tu pon tak habis  lagi topik permasaalahan negara yang nak dibincangkan..bergelas gelas jugak air di togok..tak minum pon air yang memahal..just mintak sky juice sudaa..memang berbulu la tuan kedai..kekadang ada tuan kedai yang nak kasi air celop kaki pon ada..kemain..melepak berjam jam..tapi air masak jugak je yang kitorang mintak...

tapi kini..segalanya sudah berubah..nak melepak pon tak semeriah dahulu kala..semuanya senyap je..takder topik topik menarik yang nak dibincangkan...kalau ada pon sekadar mencelah..lepak tetap jugak lepak..makan masa berjam jam jugak..tapi..tidak semeriah dulu dulu..suram je rasanya lau lepak sekarang ni..

gambar mintak penampor..takder kaitan..

apa nak buat..sekarang ni..henset kemain canggih manggih..dok melepak pon fesebukk totap on..dok ber BBM lagi..ber INSTAG lagi..ade yang bertuwitt2..tu tak kira sms lagi..so melepak pon tapi memasing buat hal memasing...memang tak perghhh sangat la melepak pada zaman kini..dah hilang semangat perlepakan tu senirik..pesanan aku buat diri aku sendiri..sayangilah rakan rakan yang ada didepan mata berbanding rakan rakan yang berada di ALAM GHAIB



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

iZ said...

tau xpe..
kadang2 frust juga kalau penat2 balik keja melepak,
skali masing2 wat hal sendiri..

Sunah Sakura said...

kelakar..hahaha...kalo aku, masa gather2 ni la henset diketepikan...so, maaf la semua yang contact montact melainkan yang kol...kuikuikui

Zana Adieyza said...

better kalau keluar dgn member2 hp letak dalam poket/handbag.. just jawab sms & call jer.. sbb kalau sibuk beronline jer, baik x payah bertentang mata utk gather2 kan?

JungRara said...

teknologi~

Raden said...

kite sahabat lama2 eh! (nti aku tunang ko dtg tau! amek gambo)

Puteri Iqa Izyan said...

dah lame aku tak lepaking2. duduk rumah je.
baguskan aku? hak hak hak

Iffah Afeefah said...

kalau aku akn amik mse skjp on9

pastu bual

tp mmg xkn sme dngn dunia dlu

cimöt said...

betol tu~~

rasa mcm hambar je..

ch000tz axoera ヅ said...

nowadays melepak ngan gadgets ajer eventho kat luar kannn

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

heheh... zaman dah berubah (^___^)

FasiHaH SupiaN said...

setuju2.huhu

Rozuan Ismail said...

alam maya sudah. jangan nak ghaib sgtlah.huhu

Scarlett O'Hara said...

Teman alam ghaib yang rambut menggerbang tu taknaklah tapi alam ghaib yang seronok aka blogging tu nak.

NadNod said...

memang menjadi kebiasaan dah. walaupun semeja semua leka dengan gadget masing2 ;D

shera haifa said...

bersyukur dgn kawan yg ada skrg.. walau xramai leh menceriakan hari yg kadang2 gelap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved