terasa bodoh

uhuk uhuk..dah berabuk sangat dah blog aku ni..mau berhari lamanya aku tak layan dia..mau berminggu jugak la aku tak layan blog korang..mintak mahappp la rakan taulan sekalian..bukan aku sengajakan untuk tidak bersiar siar ke laman blog korang..namun masa tidak mengizinkan.dan daku tidak punyai kesempatan..

sexy tak
dua tiga minggu ni..aku lebih banyak menghabiskan masa diluar rumah berbanding dirumah..habis je waktu keje..rehat kejap..terus keluar rumah..nak shoot sunset punya pasal..hari minggu..pepagi lagi..sebelum subuh dah pergi lokasi nak shoot sunrise punya pasal..tapi..yang paling aku perasan..makin banyak aku belajar dari otai otai..makin aku rasa..banyak sangat lagi benda yang aku tak tau..dari teknik pencahayaannya..teknik komposisi nya..teknik imbangan kalernya..banyak lagi la..tapi yang paling aku rasa sangat..bila dah makin banyak belajar..rupanya..banyak sangat benda yang aku tak tau..

makin banyak belajar..makin terasa kejahilan diri..kalau makin banyak belajar..makin rasa dah pandai..dah rasa cukup..kompom ada sumthing wrong sumwhere..

Semakin banyak kita belajar... semakin?? Ada dua keadaan...

i. Semakin rasa diri jahil
ii. Semakin rasa diri pandai

Semakin banyak belajar semakin rasa diri jahil. Rupanya banyak lagi benda tak tahu. Jadi, semangat untuk belajar tu makin tinggi..

Semakin banyak belajar semakin rasa diri pandai. Dah pandai, jadi cukup-cukup la ilmu yang aku belajar ni. Lalu berhenti daripada menuntut ilmu, berhenti membaca buku, berhenti mendengar ilmu...

Hmm.... pikir pikir je la.

p/s
aku nak bukak blog pasal photog..agak agak camne eh...



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

Rozuan Ismail said...

bukak je.huhu

FTR said...

buat lah weh.. leh aku layan blog photog ko lepas ni.. mana tau dapat cari balik jiwa nak menembak lepas ni..

sekarang aku dah tak jiwa nak tembak-menembak ni.. blog pun dah selamat aku tutup.. tetiba je teringat kat blog ko.. sebelum aku membusykan diri ke alam realiti.. aku ucapkan selamat maju jaya weh.. semoga hasil-hasil tembakan ko pun semakin hebat dan setanding dengan fotografer-fotografer yang lain..

Good Luck!

Sufy said...

hehe, da lama juga x tinggal jejak sini.. wah, pasni mesti jdi photographer yg terer :)

Edy Zaidi said...

Salam..mintak jasa baik anda semua yang berkelapangan untuk Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year (VOTE TIAP2 HARI TAU)

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

aimie amalina said...

tu namenyeeeee
1) perasaaan ingin tahu makin mmbuak2
2) ilmu tanpa amal = zero

so, belaja, amal, insyaAllah, tampak lebh berkesan dlm jiwaaa.. :)

buat la wehhh
aku pong bole blaja2
heee

Paradise Gal said...

same ar... da lame tak jenguk blog kengkawan. ok ape buat blog photog.. hehe.. opkos i follow. :)

Paradise Gal said...

same ar... da lame tak jenguk blog kengkawan. ok ape buat blog photog.. hehe.. opkos i follow. :)

Mat Gebu said...

Buat lah ji....nanti bila dah pandai, ajar pcm pulak ok, tapi aku ni jenis susah nak faham sikit, kalau masak2 tu cepat pulak faham...grrr

Macy Humaira said...

kena dgn apa yg berlaku saat ini.
ada seorang sahabat, boleh kata berilmu orangnya. tapi tak boleh ada tingkah yg nampak salah, kita pula yg dikata bersifat negatif.

adakalanya, biarlah jahil dari merasa diri terlalu pandai. sekurangnya hati masih cerah untuk cuba menerima..

Rara Farah said...

sexy la sangat...hahah..tu aje nak komen

BlueiceButterfly said...

~buka la..boleh belajar jgak kan..hehe :P

Iffah Afeefah said...

bukakla weh

tapi jangan lupe nak jaga dedua lak

[sutera kasih] said...

bukakla..main tumblr lg best kalo gmbr2 ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved