masih tak layak

kau ada blog..tapi blog kau terbiar..sebulan ada la suku entry kau taip..bulan kedua..suku entry..bulan ketiga baru publish..bagi aku..setakat berblog macam tu..belum layak lagi digelar blogger..

kau ada kapal terbang..kau dah ada baju pilot..tapi kau tak reti nak drive sendiri kapal terbang tu..nak start enjin pon hentah kemana..kau tak layak jugak digelar pilot..

kau ada kasut bola..kau ada bola..kau duduk melongong atas padang bola..tapi engkau tendang bola pon tak kena..maka kau jangan rasa diri engkau tu player bola..

sama jugak dengan kamera..kamera DSLR pergh..nikon d800e..body je dah makan berpuluh ribu..lens kemain lagi panjang 8 meter satu lens habaq hang..gear memang dah complete set..tapi ilmu pasal photog kureng..takpon tarak langsung..shoot pon macam shoot guna hanset bersistemkan grafik VGA je..maka tak layak sangat lagi nak digelar photographer.

bagi aku..gelaran tu biar sememangnya layak untuk kita..tapi kekadang ada yang perasan sesorang diri...kan..



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

[ Yuyu Atiqa ] said...

Suka entry ini !
Terbaik lah, Mr Jiji ! :)

nurdani said...

ada betulnya tu

Syaa Amir said...

ukay2 =.=

nanabyte said...

sesungguhnya diri ini tergolong dalam golongan yang tidak layak. sobs3.

|| amira || said...

memang betul kata Encik Jiji :)

haha . pasal blog tu , terasa jugak xD
nak buat cemana kan ? LOL

Sophie Al-Yahya said...

kadang2 bukan diri sendiri yg claim gelaran tu tapi orang lain yg ada expectation pada kita. Macam kau, aku rasa kau layak je digelar photographer walau kau x claim diri kau photographer..bukan sekadar gantung DSLR pada leher. Aku percaya kau ada passion dalam photography. Just keep it up.

SoLy SoLicious said...

masih merangkak memperbaiki diri ^^

blog-tips-kurus said...

masing2 boleh upgrade diri sendiri..

*terasa ni.. (",)

Haris Khairuddin said...

ohh..terasa aku. haha.. ;p
tp memang betul pon. apa guna ada semua benda tu kalau tak reti guna.

*ye la..pasni kena selalu updet blog. huhu~

aimie amalina said...

kekeke
kekadang, perasan tu bole jadi buat pemangkin diri utk berusha lbh baik ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved