awek tak puas hati..

sehari dua ni..ramai aweks aweks kat fesebuk meroyan pasai ada satu page kat fesebuk yang menghimpunkan gegambar gegadis gegadis yang konon kononya tomeyy tomeyy dan diletakkan dalam page mereka sebagai bahan santapan umum pada sekalian makhluk..ramai awek awek diluar sana tak puas hati..ye la..dah gambar makhluk sejantina mereka je yang ditayangkan..kan..keaiban tu derrr...

tapi dalam dok meroyan bagai tu..berapa kerat je yang boleh ambik peringatan..yang dok nampak keburukan admin page tersebut je..ye..memang aku pon mengaku..agak keterlaluan jugak admin admin page tersebut..tapi bila dipandang dari sudut positif..sepatutnya..awek awek awek awek di luar sana..boleh ambik langkah berjaga jaga..mengambil langkah pencegahan awal...cam contoh..privatekan gambar gambar anda..kot2 ada gambar dok menarik bulu idong dah takut sangat mungkin akan di 'revealkan' kasi private je la..

satu lagi langkah pencegahan yang memang cukup cukup power..gambar tu tutep aurat bior sempurna..macam mana gambar yang tutup aurat sempurna..hek eleh..macam la korang tak tau kan..yang sempurna adalah yang mengikut syariat islam..bukan FESYEN yang kekononnya dah mengikut syariat islam..tapi sebenarnya..hentah kemana jugak pesen tersebut..sebab kalau ditengok dari page tersebut..ade ke eh..gambar yang menutup aurat sempurna..muka tak make up macam hantu raya..pergh..dah kalu make up pon cam hantu raya..pelbagai gaya dipersembahkan dimerata rata..untuk apa itu semua..adakah untuk simpanan peribadi semata..atau mahu mendapat pujian serata dunia..ASTAGHFIRULLAH..



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

qasehraihan said...

Nak bgmbr balik tirai la bang..hahahaha...

Aku Mad said...

sapa suruh taruk gamabr seksi dlam fb kan.. hihihi

aimi said...

heh manusia zaman sekarang pelik2

Anum said...

macam2

cimOt said...

peringatan buat semua wanita...

nurdani said...

sebab tu kat dalam photo album, wall photo blablabla tu jangan terlalu kongsikan gambar. terutama kalau yang aurat tak sempurna.

hazanis said...

hom keno bringat doh phni woris dio eh..

DekNie said...

lebih baik jgn upload terus gambar yg x tutup aurat tu... wat menambahkan doa yg sedia banyak ni...

kiera'sakura said...

betul bagai dikata.. pengajaran kat kaum hawa jgn sesuka hati publish gmbr yg bebukan hala nya..

Warna Warni Kehidupan said...

tak yah la upload gambar pelik2 or perasan comel kat internet..sekali upload selamanya akan kekal disitu, walaupun dah delete yang dah tersebar tu memang tak leh wat apa dah..

cik najihah said...

dah jadi mcm tu x boleh nk tuding jari kat sape2. salah diri sendiri jugak

ஜ miss klanika ஜ said...

tak tahu pon psl tu. jrg bukak fesbuk dh gamaknye ni .

Cik Pulau said...

semoga terhindar dari tergolong dalam golongan tersebut. aminnn..

Miss Yaty said...

owh ade eh pasal ni..aku ingt da lama kecoh..

Iffah Afeefah said...

marah tanpe pikir cmtula jdi nye

ce muhasabah diri tu balik

aish

diana said...

ada orang anggap tutup aurat tu maknanya pakai tudung je.
heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved