tarawih terakhir

apehal tok imam tarwih yang dilantik masjid msjid dibayar beriban jugak bayarannnya..padahal imam tarawih je pon..what da full of pocket..huuu..padehal imam tarawih jeww pownnnn..ape ko ingat senang ke nak jadi imam tarawih???

betapa peritnya seorang imam solat tarawih.time bukak puasa,nak makan banyak pon takut.kang kembung perut kang dok bersendu sendawa je time semayang..tu imam tarawih biasanya makan ala kadar je...air sejuk sah² tak berani nak minum...lau tak kompom peti suara dah lari setting..nak wat ala-ala imam mekah..jadi imam zimbabwe jugak nanti kang..

lepas bebukak,nk kena buat warming up,senaman ringan pulak..nak kasi panas sikit tubuh badan nak kasi warm cukup cukup nak tarawih doploh rakaat maupon 8 rakaat..tu tarawih jer tu.. lom kira witir..isya lagi tu

pastu,setiap malam habis tarawih da nk kena cari bahan tazkirah utk malam esoknya lagi...pagi esok bangun..nak kena mengulang hafalan untuk semayang tarawih malam tu pulak..kalu sejuzuk..sejuzuk la kena kasi ingat..lau yang tengok quran..kena kasi lancar..semuanya untuk kepuasan para hadirin yang hadir untuk bersolat tarawih..

banyk betol dugaan kan.jadi,apa nak hairan kalau seorang imam tarawih tu diganjarkan rm6500 utk sebulan bulan romadhan..haha..



bukan sekadar omongan kosong

4 comments:

[ Yuyu Atiqa ] said...

Assalamualaikum.

Betul betul.

Bukan senang nak jadi imam terawih.
Besar tanggungjawab.

Sebak ketika solat terawih tadi.
Moga masih dipanjangkan umur untuk solat terawih dalam ramadhan yang akan datang.

Syazwan Che Deraman said...

ambe baru tahu boss.
banyak tanggungjawab yang kita tak napok benarnyoo.

Selamat berpuasa ustaz.
Selamat hari raya jugak.
maaf kalo ada salah silap.

tengok profile fb demo, supo khairul fahmi bos.

the fikirman said...

memang patut dibayar mahal tuk imam terawih.. tambah2 hafiz quran

qasehraihan said...

derma kit sbg duit raya
ostad pun imam trawih jg kan?kan?kan?kan?

alala xnak ngaku plakkkk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved