kereta untuk rakyat malaysia

spec kereta yang begitu ideal untuk rakyat malaysia..yang aku khayal khayalkan aje lah eh..

first..tak payah la nak letak lampu signal..kerana kebanyakan rakyat malaysia beranggapan yang orang lain boleh membaca niat hati mereka yang ingin membelok masuk simpang kanan maupon kiri..

second..tak payah lagi nak taruk side mirror..apa guna side mirror kalo setakat nak menacap muka dan mengintai bulu idong..

third..tak payah tarok setbealt..lagipon polis pon tak pakai seat belt..bayi bayi je yang aku tengok perlukan seat belt..

fourth..enjin pon tak payah letak..sebab ramai yang hapdet(hapdet ke hapgred eh) enjin senirik..lagi murah dari yang asal..

faif..tail lamp tu tak payah buat 3 kaler(merah, oren, putih). buat kaler merah jer...signal merah nak undur pun merah. barulah org belakang binggung dan dipersalahkan kalau tersondol punggung keta depan..

sitt..tak perlu guna lampu kecemasan semasa kereta rosak tengah or tepi jalan sebab lampu kecemasan hanya digunakn semasa lampu keta mampos dimlm hari,tuan keta bengap sangat sangat sampai lupa nk tukar mentol lampu keta utk beberapa bulan..senang senang..letak je pelita ayam 

sekian..dan sesungguhnya entry ini telah dicoretkan dalam keadaan bengang amat dengan mentaliti pemandu MALAYSIA.. 



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

iZ said...

maka bersabarlah wahai teman.. kah3

Anum said...

sabar ya

Haris Khairuddin said...

sabar ustaz jiji.. anda tidak keseorangan. aku pon merasainya jugak. hoho. ;D

ghost writer said...

benda macam tuh jugak lar yang dijadikan lawak sarka dalam Lawak Ker Der? di Istana Budaya.



*pasal entry aku tu, itu bukan buku, ia cuma zine. utk buku, aku dah menulis dalam 6 buah buku kompilasi. :)

[sutera kasih] said...

marah eh? sabar yaa..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

maka bertambah ramai lah warga kat sepital nnt..

ada undang2 ramai wat undang2 sendirik. geram betul bila mereka rasa org tau apa mereka fikir, org tau bila dia nak membelok.kereta kena cium marah org belakang.grr

kiera'sakura said...

marah ke bro kihkihkih... nk buat guane bila mereka rasa mereka lebih layak buat undang2 sendirik

bofoyengfeng said...

kah kah kah..

ஜ miss klanika ஜ said...

hehe . ini luahan perlu dipandang serius.

Iffah Afeefah said...

hoihh eja la nombor bebetul

pening aku nak memahamnye

Syazwan Che Deraman said...

kito tengok sapo gi beli mulo mulo.

hehehhe.

nurdani said...

hahahaha!!
aku suka entri ni jiji oit

hazanis said...

aiii bengang molep napok ustaz jiji kito...

fasihah supian said...

sinis bebenar bunyi nye...

[wani_mn] said...

HAHAHA. sabar.. sabar.. *simbah air batu*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved